Pansori therapeuten

Friesland

Monique Suring  

Monique heeft altijd een fascinatie voor Klank gehad, ze is als zangeres en koordirigent daar altijd mee bezig geweest, maar herkende in de muziekwereld maar heel zelden het besef dat Klank een entiteit is, niet iets wat je als musicus “maakt”.

Dit vond ze wel bij de opleiding PLS van Yvonne de Bruijn, en dat voelde als thuiskomen.

Monique zingt veel voor mensen, zowel voor fysieke als psychische klachten. Het besef dat de Klank leidend is in een sessie, en de cliënt en degene die zingt de verantwoordelijkheid hebben om daarmee aan de slag te gaan, maakt het Pansori-zingen tot een gezamenlijk en verrassend proces.

www.moniquesuring.nl
@:
msuring@xs4all.nl
T: 0561769049

Drenthe

Suzan Hordijk  

Na ruim 10 jaar als regulier dierenarts gewerkt te hebben, ben ik in 2003 ben ik gestart met praktijk “De Kapschuur” in Gees (Dr), een praktijk voor homeopathie en bioresonantietherapie voor dieren. 

De nadruk in de behandeling ligt steeds meer op het zoeken naar een gezonde balans van het dier in relatie tot de eigenaar, andere dieren, de woonplek en leefomgeving. Inmiddels behandel ik zowel dieren als mensen.

Na het afronden van de opleiding Pansori Living Sound, passen de klanken als vanzelf in mijn consulten bij mens en dier.  Als enthousiast zanger is dit voor mij een mooie natuurlijke aanvulling op de bioresonantietherapie. Ook de dieren reageren heel duidelijk op de klanken.

De Natuur speelt een belangrijke rol in mijn leven en in mijn werk. Het zingen in verbinding met  alle natuurlijke energievelden om mij heen, geeft mij een nieuwe manier om de gezondheid van dier en mens te versterken.

www.dekapschuur.nl
@:
info@dekapschuur.nl
T: 0524-523439
Anna de Jong  

Het is mijn grote liefde om met stem, zang en klank te werken voor healing en wellbeing, zowel in groepen als  individueel. Het is expressie geven aan datgene wat me van binnenuit beweegt: mensen ondersteunen in het (her)vinden van hun authentieke zelf. Ik heb dit mogen doen in het onderwijs als vakleerkracht muziek en dans, als ZKM®-coach en in het begeleiden van de vele workshops in muziek, zang en dans, en nu in het Pansori-zingen. 
Pansori Living Sound is een prachtige manier om beweging uit te nodigen waar stagnatie en blokkades de natuurlijke stroom belemmeren. 
De klanken brengen je in diep contact met je innerlijke levens. Dit brengt heling bij bijvoorbeeld fysieke klachten, bij belemmerende denkpatronen of bij emotionele blokkades en geeft ontspanning, ondersteuning, bemoediging en hoop waar dat nodig is.

Naast de momenten dat ik zelf als Pansori therapeut voor anderen zing, begeleid ik ook studenten van de  opleiding Pansori Living Sound, die beginnen met hun praktijkervaring in het zingen voor anderen. Ook organiseer ik met “Vrouwenklank” vrouwencirkels en andere bijeenkomsten om vrouwen uit te nodigen samen te zijn. 

Mijn praktijkruimte bevindt zich in Vledder, in het grensgebied van Drenthe, Friesland en Overijssel.

www.vrouwenklank.nl
@: welkom@vrouwenklank.nl
T: 06-18664382

Noord-Holland

René Begeer  

De klankhelingen van René Begeer hebben een diepgaande uitwerking op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Ze geven diepe rust en ontspanning, waarbij het brein meer wordt geïntegreerd en intuïtie en bewustzijn zich uitbreiden.

Ze gaat in op de thema’s als de ziekte van Menière, niet aangeboren hersenletsel ( NAH ) en gehoorverlies, stress en emotionele thema’s van heel diverse aard, zoals: angst om zich te uiten, gebrek aan zelfvertrouwen, rouwverwerking en ( andere ) onverwerkte trauma&rsqou;s.

Renée combineert VortexHealing, Aurareading, Journeytherapie en Massage met de klankmethode van Pansori Living Sound.

www.reneebegeer.nl
@:
reneebegeer@quicknet.nl
T:0651600767
Wieke Ubels  

Wieke Ubels heeft ruime ervaring in het klinken voor clienten met kanker, burn-out, niet-aangeboren hersenletsel, emotionele klachten. Sinds kort onderzoekt zij wat klank kan bieden aan zwaar zieke patienten, bv Huntingdon patienten. Naast individuele sessies verzorgt zij ook workshops en cursussen voor mensen die belangstelling hebben voor Pansori zingen.

Een van haar specialiteiten is het op afstand zingen voor clienten; op een vaste tijd zingt zij op afspraak voor degenen die niet in staat zijn zelf naar haar toe te komen. Naast klanktherapeut is Wieke is ook zangeres, dirigent en zangpedagoge, en werkt in Haarlem en Leiden

www.wiekeubels.nl
@: wieke.ubels@gmail.com

Zuid-Holland

Alma van der Wijngaard  

Alma van der Wijngaard combineert Rebalancing lichaamswerk met het Pansori zingen. Zij werkt op breed terrein: kinderen met emotionele en/of lichamelijke problemen; volwassenen en ouderen met chronische pijnen en hardnekkige psychische en/of lichamelijke klachten. Haar ervaring is dat de stem heel diep doordringt en ook een prachtige aanvulling en verdieping is op het lichaamswerk.

De ontmoeting met de kracht van klank heeft voor haar een nieuwe wereld geopend; die wil zij graag met iedereen delen.
Zij werkt in Leiden.

www.intouch-leiden.nl
@: info@intouch-leiden.nl

Utrecht

Gaby Buiskool  

Gaby Buiskool beoefent sinds januari 2000 verschillende vormen van energetisch werk: onder andere CranioSacraal therapie, Healing Arts therapie, reading, diverse vormen van healing en reflexologie. Pansori Living Sound klanktherapie en het werk met de stemvorken (fonoforese) vormen een prachtige aanvulling op hetgeen ze reeds in huis heeft.

Gaby werkt zowel met mensen als met dieren en heet u welkom in haar praktijk in het Groene Hart te Linschoten (tussen Gouda en Utrecht).

www.healingvoormensendier.nl
@: gaby@healingvoormensendier.nl
T: 0348-41 9846
Anke Reinouts van Haga  

Anke Reinouts van Haga heeft ervaring met uiteenlopende klachten: depressie, burn-out, NAH(niet aangeboren hersenletsel), rugklachten en verschillende emotionele problemen.

Naast haar praktijk in Maarn voor Pansori klanktherapie was ze vele jaren werkzaam als muziektherapeute op de mytylschool in Utrecht. Daardoor heeft ze een ruime ervaring in het werken met kinderen met (ernstige) motorische- en verstandelijke beperkingen.

@: anke.reinoutsvanhaga@gmail.com
T: 0343-44 3148
Ada Klück  

Ada Klück zingt voor mensen met klachten van verschillende aard. Zij heeft de ervaring dat de hoogfrequente klanken het zelfgenezende vermogen ondersteunen. Het subtiel afstemmen op mensen en situaties is een kwaliteit waar ze dankbaar gebruik van maakt in haar begeleiding. Naast het geven van klankbehandelingen integreert zij Pansori Living Sound in haar zanglessen.

Ada is zangeres en zangpedagoog in Amersfoort. Ze is geboeid door de werking van klank en trilling op het bewustzijn. Haar persoonlijke ontwikkeling is gegaan via verschillende opleidingen en trainingen.

www.adakluck.nl
@: info@adakluck.nl
Esther Putter  

Ik was deelnemer aan de eerste opleiding Pansori Living Sound (PLS) die Yvonne en Addy gaven. Daarna assisteerde ik bij een aantal opleidingen. Nu ben ik alweer een behoorlijk aantal jaren docent PLS, daarnaast ben ik zangpedagoog en concertzanger. PLS bracht me in België, Nederland en het verre oosten.
Dat zijn grote reizen, maar belangrijker is wel de innerlijke reis waar de klank me toe uitnodigde en bij ondersteunde (en nog steeds). PLS gaf (geeft) me bevrijding en groei en het maakt me al jaren gelukkig.
Ik beschouw het als een grote eer om Pansori Living Sound uit te dragen en te verspreiden.
Ik woon en werk in de Bilt.

www.estherputter.nl
@: eputter@casema.nl
Victor Schotanus  

Vanuit rust, vertrouwen, openheid, stilte, meditatie komen tot helende klanken.  De klank neemt de leiding en brengt je overal waar het nodig is. Ik stem me af en verzorg de klank (energie), jij zet deze energie in voor je heling. Zo ontstaat een mooie samenwerking met resultaat.  Regelmatig kan Reiki een aanvulling zijn.

@: victor.schotanus@gmail.com

Gelderland

Margriet Bloemhof  

Margriet Bloemhof hield zich lange tijd bezig met lichaamsgerichte disciplines als ki-aikido, yoga, ki-heling en massage. Tijdens de Pansori opleiding ontstond bij haar een fascinatie voor de klank en de beleving daarvan. Zij begeleidt kleine, doorgaande groepen waarbij haar benadering vooral een experimentele is.

Incidenteel zingt zij met en voor individuele cliënten. Belangstellenden zijn van harte welkom in Zutphen (nabij station).

@: margrietbloemhof@telfort.nl
T: 0575-785811 of 06-44076030
Eef van Leeuwen  

Eef geeft meerdaagse individuele retraites waarin ze o.a. cranio-sacrale therapie in combinatie met stem en klank gebruikt. Ze is o.a. geïnteresseerd in het werken met niet aangeboren hersenletsel in combinatie met cranio. Eef heet U welkom op een monumentale boerderij in een eigen appartement op een heerlijke plek in de Achterhoekse natuur.

Natuurlijk bent u bij verblijf elders ook welkom voor behandelingen met stem, cranio of beiden.

www.erveveldink.nl
@:
erve.veldink@xs4all.nl
T: 0545-261448

Noord Brabant

Louise van Hoeven  

Met als basis HBO-MW (specialisatie vrouwenhulp-verlening) ben ik me door de jaren heen gaan verdiepen in verschillende holistische benaderingen om mensen te ondersteunen in hun groei- en bewustwordingsproces.
Ik heb ruime ervaring in de begeleiding en ondersteuning van volwassenen en kinderen.
PLS is een heel zachte, respecvolle en natuurlijke wijze om pijnlijke ervaringen (oude en recente) te verwerken, het bewustzijn te verruimen en een heler mens te worden.

Ik werk met verschillende vormen van klank en help graag volwassenen (weer) bij zichzelf thuis te komen.
Ook kinderen zijn bij mij welkom wanneer ze zich op school en/of in het gezin niet happy voelen.
Volwassen en kinderen hebben ten alle tijden hun eigen verantwoordelijkheid in mijn benadering.

www.louisevanhoevenklanktherapie.nl
@:
info@louisevanhoevenklanktherapie.nl
T: 06 81 64 80 88

Zeeland

Juliette Timmerman  

Juliette werkt ruim 20 jaar als klassiek homeopaat.
In 2011 ontdekt ze de kracht van de stem, de oudste vorm van healing.  De basis om daarmee te werken legt ze bij Soul Voice Nederland. De opleiding van Pansori Living Sound (jan. 2017- jan. 2019) bleek een énorme ontdekkingstocht en verdieping te zijn.  
In haar praktijk heeft het gebruik van haar stem inmiddels een vanzelfsprekende en volwaardige plek gevonden in helingsprocessen.
Wanneer er tijdens een gesprek iets diep wordt aangeraakt, komt de klank soms spontaan, om op wonderlijke wijze te ondersteunen, vrij te maken of te bekrachtigen.  
Al dan niet in combinatie met de homeopathie aangeboden, kan een ‘klankmassage’ inzicht, verlichting, diepe ontspanning of zelfs spontane heling geven.
Door de jaren heen zijn homeopathie en klank als het ware samengesmolten in een fantantisch en krachtig instrument voor energetische geneeskunde. 

www.homeopathiedreischor.nl
@:jtimhomeopaath@zeelandnet.nl
T: 0111-401409

België

Katelijn Vanhoutte  

Ik groeide op in een muzikaal gezin waar zingen een deel van het leven was.
Rond mijn 25ste leefde ik in de Pyreneeën met bergwandelingen en dans.
Terug in België waren er “Zang en Feldenkrais”; “Dhrupad” zang, “Voix et Chant Polyphonique” enz… Later acupressuur - Tao en Chi Kung. Zang en energie kwamen steeds meer op de voorgrond.
Nog later boventoonzang met Tran Quang Hai en Borg Groeneveld.
Sinds 2007 Vipassana en jaarlijkse zomerretraites in Plum Village (FR) en ook stervensbegeleiding en omgaan met dementie boden zich aan. Sinds 2007 geef ik workshops “Zingen in volle aandacht en boventoonzang” en “Chi kung met bamboestok”.
Met dank aan de Pansori Living Sound vielen alle gesprokkelde puzzelstukjes op hun plaats, dat is waar ik van droomde. Welkom voor een Pansori Living Sound sessie.

www.adoravita.be
@: katelijnvanhoutte@adoravita.be

Frankrijk

Yvonne de Bruijn  

Sinds mijn vroegste jeugd fascineert de klank van de menselijke stem me. Deze fascinatie leidde in 1995 tot een onderzoeksproject naar de werking van klank en later tot de ontwikkeling van de Pansori Living Sound-benadering.
Sinds 2008 geef ik samen met anderen de Pansori Living Sound-basisopleiding.
In 2012 heb ik een vervolgopleiding ontwikkeld: Het Levende Hart. Hierin staan de 5 levensbronnen en de bewegingspatronen van de eerste 18 maanden van ons leven centraal. We maken een reis door de tijd van voor de conceptie tot en met de geboorte en het ontstaan van de familiestructuren, ondersteund door de bijzondere Pansori-klanken.
In de afgelopen 5 jaar zijn door een kleine groep Pansori-therapeuten de Pansori-klankopstellingen ontwikkeld. Ook daarin hebben de Pansori-klanken een ongekend effect.
In de laatste jaren schrijf ik over Pansori Living Sound, zodat alles wat ontdekt is in de toekomst gebruikt en verder ontwikkeld kan worden.

Sinds 2010 heb ik verschillende Cd-albums gemaakt:

  • Pansori Living Sound over de werking van onze hersenen
  • Children of the Heart over de ontwikkeling van de baby en het ontstaan van de familiestructuren
  • Sounds for a Blue and Green Planet, gebaseerd op de frequenties die de veranderingen op aarde ondersteunen en ons DNA gereed maken om deze veranderingen te belichamen.

In individuele sessies of zanglessen fascineert me de verbinding tussen klank, lichaam, bewustzijn en de verandering van diepe patronen. De mogelijkheden in het veld van resonantie tussen de Pansori-zanger en de cliënt zijn ongekend en ik ben steeds opnieuw verwonderd door de bijzondere inzichten die ontstaan en die leiden tot nieuwe levenskeuzes.
Ik ben opgeleid als Hakomi-psychotherapeut, volgde de opleiding Voice Movement Integration and Bodywork practice en studeerde klankgeorienteerd zingen aan het Lichtenberger Instituut in Duitsland.
Ik ben lid van en gecertificeerd door ISMETA – International Somatic Movement and Therapy Association in New York.
Ik woon en werk in Frankrijk en geef Pansori-sessies en Pansori-klankopstellingen via Skype of Zoom.

www.pansori-network.org
@: pansori.sound@gmail.com
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCrL9AFnaum5BFpHg_-HWF_Q
Facebook: https://www.facebook.com/pansorilivingsound/